Go’-kake med sur snert

I dag har vi overrasket våre flotte kollegaer med en stor Pavlova. Den ble halvveis laget kvelden i forveien (av Ole Realf), men finishen laget vi ferdig i vårt fine fotostudio-kjøkken en time før.

Vi sneik oss ut for å handle og overlot all «vanlig» jobbing til vår kjære Carine, som pliktoppfyllende tar unna det som er. Takk til deg 😉

Tror de ble glade – folka våre – men det blir kanskje litt mye søtsaker her – spesielt på fræddan. Neste gang lover vi å varte opp med noe «grønnere».

bildekollasje pavlova 900x900

Pavlova

4 eggehviter
¼ ts  salt
250 g  sukker
2 ts  maizena
1 ts  balsamico- eller bringebæreddik

Bruk en bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk eggehvitene sakte sammen med litt salt, blir da et mykt skum. Når skummet blir stivere, tilsettes sukkeret, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank. Ikke visp for lenge, da blir det kornete.

Vend inn siktet maizena og eddik forsiktig.

Legg bakepapir på et stekebrett, tegn en sirkeleller en annen form. (f.eks. hjerte til Valentines.) Hell blandingen på bakepapiret og pass på at den er ca. 2,5 cm høy.

Stek kaken ca. 1 time med over/undervarme på 160 °C, til bunnen er sprø på yttersiden og lyst kremfarget. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt. Ta den ut og legg den på et fat.

Lemon curd (sitronkrem)

1,5 ss. m/revet sitronskall
4 store eggeplommer
150 g sukker
50 g usaltet smør
80 g fersk presset sitron juice

Ønsker du en litt bitrere variant bytt ut sitron med lime. (Lime er søtere og bitrere enn sitron.)

Bland sitronsaft, sitronskall og sukker og varm opp over vannbad til sukkeret er løst opp. Tilsett smøret og rør litt i det med en slikkpott til smøret har smeltet i blandingen. Tilsett egg og varm opp over vannbad mens du rører jevnlig med slikkepott til blandingen har tyknet, det tar ca. 30 min. Ta av varmen og har over på egnede glass.

Denne kremen er perfekt å smøre over pavlova, gir en deilig sommerlig smak.

Pynt kaken med lemon curd, pisket krem og friske bær. En fin blanding er blåbær, bringebær og jordbær.

Nyt kaken med gode venner og kollegaer, samt en liten bit selv etterpå ; )

Legg igjen en kommentar