Godteri

Her har vi laget konfekt. Det er ikke så avansert som det kanskje kan virke. Det som er viktig er bare å ha en liten plan for hva man ønsker å få til, og å holde seg til den planen. Noen få endringer kan man få til, men for mange kan fort skape trøbbel…

Hjemmelaget konfekt

bildekollasje Gotteri 900x900

Handleliste:

600 g sjokolade 70%
1 pose tørket mango
1 pose peanøtter
300 g cashewnøtter
300 g pistasjnøtter
600 g melis
2 egg
1 pk kakao
1 pk nougat
kokosolje/delfiafett

innpakning

Mangokuler

bildekollasje Gotteri 300x300-6

Konfekt-kuler laget av sjokolade med 70% kakao-innhold, tørket mango og rullet i kakao og melis.

Ha like mengder mango og sjokolade i en food-prossesor, kjør det til alt er fordelt godt og begynner å klumpe seg. Da kan du forme små kuler eller pølser av det og legge disse i en blanding av melis og kakao. Legg i kjøleskap til de blir harde, pakk så inn i ønsket forpakning.

Her kan du også ha i litt cognac/whiskey om du ønsker. 1 ts er nok, bruk malte nøtter som ‘mel’.

Nougatkonfekt

bildekollasje Gotteri 300x300-3

Konfekt laget av sjokolade med 70% kakao-innhold, fylt med deilig nougat.

Smelt 300 g sjokolade med 1 ts kokosolje i vannbad. Pass på at temperaturen ikke overstiger 48-50 °C. Avkjøl sjokoladen litt, ha så litt i silikonformen. (Pensle det evt. rundt i formen). Avkjøl formen så i kjøleskapet/fryseren, pensle evt. med et lag sjokolade til. Avkjøl igjen. Fyll så formene med nougat, eller noe annet godt. (her kan du bruke karamell, syltetøy, marsipan eller annet godt.) Forsegl konfekten med et lag sjokolade. La formen stå kjølig til konfekten er helt stiv. Pakk i egnede poser/esker.

Resten av sjokoladen brukes til de andre oppskriftene nedenfor.

Mango/peanøtt-klump

bildekollasje Gotteri 300x300-4

Konfekt laget av sjokolade med 70% kakao-innhold, blandet med strimler av mango og salte peanøtter.

Hakk peanøtter grovt og kutt mango i smale strimler. (ca lik mengde) Bland så inn smeltet sjokolade og fordel i egnede former. Sett kjølig, oppbevar så i tett beholder.

Pistasjmarsipan

bildekollasje Gotteri 300x300-

Marsipan laget med pistasjnøtter trukket med sjokolade med 70% kakao-innhold.

Mal pistasjenøtter og bland med melis. Det kan være greit å ikke bruke forholdet 50/50, men kanskje 60/40, da blir ikke marsipanen så søt. Prøv deg frem.
Ha i ca 1 eggehvite, bland til en jevn klump. Du kan også smake til med cognac/whiskey om du ønsker, ha dette i når du har i eggehviten.

Her kan du jo lage figurer eller kuler.

Form til en pølse og dypp i den smeltede sjokoladen. Dryss over litt kakkede pistasjenøtter så klarer du å skille den fra evt. andre.

Sjokoladepletter

bildekollasje Gotteri 300x300-5

Konfekt laget av sjokolade med 70% kakao-innhold, toppet med hvite kuler.

Denne er superenkel – ha litt kakepynt i en silikonform og hell over litt sjokolade i hver form. Sett så til avkjøling og ha dem så i ønsket beholder.

Cashewmarsipan

bildekollasje Gotteri 300x300-2

Marsipan laget med cashewnøtter trukket med sjokolade med 70% kakao-innhold og plasert på hakkede/salte peanøtter.

Mal cashewnøtter og bland med melis. Det kan være greit å ikke bruke forholdet 50/50, men kanskje 60/40, da blir ikke marsipanen så søt. Prøv deg frem.
Ha i ca 1 eggehvite, bland til en jevn klump. Her kan du også smake til med cognac/whiskey om du ønsker, ha dette i når du har i eggehviten.

Rull tynne ‘pølser’ og dypp i sjokolade. Legg det du dypper i sjokoladen på hakkede/salte peanøtter. Du kan jo lage figurer eller kuler også.

Cashewmarsipan med nougatfyll

bildekollasje Gotteri 300x300-7

Marsipan laget med cashewnøtter, fylt med deilig nougat og trukket med sjokolade med 70% kakao-innhold. Satt på cashewrasp og toppet med en cashewnøtt.

Form små firkanter av marsipan og fordel et tynt lag med nougat over. Sett dette kjølig før de dyppes i sjokolade. Viktig at sjokoladen ikke er på det varmeste, da smelter nougaten. Plassér bitene på hakkede/salte cashewnøtter, og legg en hel nøtt på toppen.

Legg igjen en kommentar