Løksuppe-fredag

Nå som høsten kryper nærmere er det godt med litt varmt i kroppen. Vi bestemte oss for å lage løksuppe, fant en oppskrift og modifiserte den litt. Denne løksuppen har en liten italiensk vri, med tomater og en liten dæsj tabasco. Focaccia hører selvsagt til, dette heves over natten i kjøleskap.

bildekollasje løksuppe 900x900

Løksuppe – 10 liter

7 liter vann
4 strømper løk (med 4 i hver)
ca 5 fedd hvitløk
2 pakker Delicioso tomater
1 potte fersk rosmarin
1 potte fersk timian
Kyllingfond
Tabasco sauce
Salt og pepper

Flå tomatene (skjær et kryss i toppen og ha de en liten stund i kokende vann) Finnhakk urtene, kanskje ikke hele bunten. Løken skal skjæres i ringer, stek litt av løken i olje sammen med hvitløk og noe av urtene.

Hell over vann og tilsett resten av løken. Deretter tilsetter du fond, tomater, urter og pepper. Smak til med tabascosauce, bør ikke være for mye men nok til at det smakes. La suppen koke godt 30-40 minutter, tar litt tid å koke opp, men det er verdt det ; ) Husk: Mot slutten av koketiden endrer smaken seg, vent derfor med å smake til med salt. Spar noen utrer til garnityr.

Focaccia

6 dl vann
2 ss sukker/sirup
1 pk gjær
710 g hvetemel
10 ss olivenolje
Salt
1/2 glass ferdig delt opp soltørket tomat, oliven, hvitløk
1 neve hakket rosmarin
1 neve hakket timian
Maldonsalt

Vannet skal holde 37˚C, tilsett 2 ss olje, sukker/sirup og gjær. Ha i hvetemel, salt, soltørket tomat og rosmarin, deigen skal eltes i 6 minutter. Den blir seig og god.

Det beste er å heve den til minst dbl. str. i kjøleskap over natten. Pass på å ta den ut ca 2 timer før du skal steke den. Bør ha romtemperatus før den stekes. Romtemperatur oppnås raskere om du legger den i en ildfast form. Nå skal det heves mer. Sett på ovnen, 225˚C, når tiden nærmer seg. Pynt evt med halve små tomater og/eller oliven, hell så over litt olje, dryss over Maldonsalt. Stekes i ca 25-30 min midt i ovnen. Når focacciaene er tatt ut av ovnen heller du over litt god olivenolje.

Legg igjen en kommentar